5 viktiga kostnadsfaktorer när du bygger hus i Borlänge

När du ska bygga hus i Borlänge är det viktigt att lägga upp en budget så att du vet hur stor kostnaden blir innan du påbörjar projektet. Här kan du läsa mer om vilka kostnadsposter som är de viktigaste för ditt husprojekt.

Att bygga hus i Borlänge är det många som drömmer om och som också är uppnåeligt för de flesta, någon gång i livet. När man ska bygga nytt hus är det viktigt med att planera sitt husbyggande så man dels får ett hus som uppfyller de krav och behov som finns på boendet men också att planera sin budget. Det går att bygga hus i Borlänge i alla prisklasser men vill du få ett hus som du vet att du verkligen kommer att trivas med kommer du sannolikt behöva prioritera vad som är viktigast för dig.

 

SHS byggahus AB har hjälp många privatpersoner få ett nytt boende. Vi kan hjälpa dig med allt från planering till utförandet så att du får ett hus som passar både ditt behov och din ekonomi. Kontakta oss för mer information.

 

Fem kostnadsposter att hålla reda på då du bygger hus i Borlänge

Köp av tomt

Kostnaden för din tomt beror till stor del på var den ligger belägen. För en mer naturnära tomt med sämre kommunikationer blir priset lägre jämfört med en tomt som ligger centralt nära skola och kommunikationer.

 

Avgifter för ditt husbygge

Inför ditt husbyggande finns det en hel del kostnader som du behöver betala för som exempelvis upprättande av ritningar, bygglov, lagfart och pantbrev. Här ingår också kostnader för kontrollansvarig, byggsamråd och för elektricitet för byggandet.

 

Nyckelfärdigt modulhus

Det finns ett flertal nyckelfärdiga hus att välja mellan och priset kan variera med flera miljoner kronor beroende på husets storlek, utförande och inredning.

 

Inredning och interiörer

Kostnaden för inredning, vitvaror och interiörer ingår i priset för det nyckelfärdiga huset. Dock så kommer dina val av inredning och interiörer påverka slutkostnaden för ditt nyckelfärdiga hus.

 

Färdigställande av tomten

I det pris du får från oss för ditt nyckelfärdiga hus ingår förberedande tomtarbeten. När huset är uppfört är vårt uppdrag slut. Då återstår kostnaden för att färdigställa din tomt. Det är bland annat kostnader för gräsmattor, plantering av träd, buskar och rabatter. Vill du även ha grusgångar, uteplats och andra byggnader uppförda på din tomt så är det också tillkommande kostnader som du behöver ha med i beräkningarna.

 

Anlita oss då du ska bygga hus i Borlänge

Planerar du att bygga hus i Dalarna kan du vända dig till oss på SHS byggahus AB som säljer nyckelfärdiga modulhus. Genom att välja ett nyckelfärdigt modulhus behöver du inte tänka på någonting under tiden projektet pågår. Efter att planeringen av ditt hus är klart så utför vi arbetet och överlämnar därefter nycklarna till ditt nya hus för inflyttning. Vill du få mer information om våra tjänster eller om du vill boka ett kostnadsfritt möte för konsultation kan du kontakta oss genom vårt formulär på sidan.

Boka ett kostnadsfritt möte inför ditt husbygge i Dalarna

Är du intresserad av att bygga hus i Dalarna med hållbara och kostnadseffektiva metoder? Boka ett möte med oss, så hjälper vi dig göra verklighet av dina husdrömmar!